Stronken frezen

Heeft u een stronk in de tuin waar u vanaf wilt of die simpelweg gewoon in de weg zit. Maar weet u niet wat u ermee aan moet. Ik kan deze stronk voor u verwijderen.

HOE MOET JE EEN BOOMSTRONK VERWIJDEREN?

Boomstronken kunt u op verschillende manieren verwijderen.

  • U kunt het doen met bloed, zweet en tranen. Dat wil zeggen: Met de hand. Dit kan een hoop geld besparen maar wees er wel behoedzaam mee. Dit kan een zware taak wezen waarbij de ijverigste mensen nog steeds dagen mee bezig kunnen zijn. Zelf heb ik de ervaring dat dit een hels karwei is waarbij ik mezelf gelukprijs dat ik een stobbefrees heb. Wat ons brengt naar de volgende manier om een stronk te verwijderen.
  • U kunt de stobbe / boomstronk verwijderen middels een stobbenfrees ook wel stronkenfrees genoemd.

Een stobbefrees is een machine met een draaiend wiel waarop diverse beitels gemonteerd zijn. Deze beitels slaan beetje bij beetje de stronk tot pulp. Deze pulp kunt u goed gebruiken als natuurlijke bemesting van uw tuin. Een stobbefrees zou u voor een kennelijk lage prijs kunnen huren. Maar het tegendeel is helaas waar. De kosten lopen helaas vaak op tot meer dan het dubbele als wat de meeste verhuurders aangeven op hun website. En dan zit u in veel gevallen al op een prijs waarvoor ik de stronk voor u verwijder. Waarom zou u dan nog zelf stronken verwijderen? U hoeft de frees al niet op te halen en terug te brengen. Ook geen aanhanger te regelen. Naast dat dit al veel tijd bespaart hoeft u ook nog eens het werk niet te doen. Werken met een kleine stobbenfrees heeft daarnaast ook nog een paar nadelen waar u ook geen last van heeft. Werken met een kleine stobbenfrees kan een zware klus zijn en is erg